Shirayuki Classic

Shirayuki Classic 白雪クラシック

Introductie

Een volmondige sake met droge afdronk. Gebrouwen met zuiver water uit het Japanse Rokko-gebergte nabij de stad Kobe door de Japanse brouwersfamilie Konishi. Perfect als premium cocktail mixer.

Cocktailtips

Sake Mojito

  • 150 ml Shirayuki Classic
  • 30 ml sodawater
  • 6 muntblaadjes
  • 1/2 limoen
  • 1 tl rietsuiker

Snij de limoen in stukjes. Plet samen met de muntblaadjes en rietsuiker in een glas. Crushed ice toevoegen. Voeg nadien de sake en vervolgens het bruiswater toe. Goed roeren.

Serveren in een mojito-glas met enkele muntblaadjes, een schijfje limoen en een rietje.

Saketini

  • 40 ml Shirayuki Classic
  • 20 ml gin
  • 2 schijfjes komkommer

Doe enkele ijsblokjes in een shaker. Voeg de sake en gin toe en schud krachtig. Giet de drank voorzichtig in het glas en werk af met de komkommerschijfjes.

Serveren in een klassiek martini-glas met twee dunne schijfjes komkommer en wat citroenzeste.

Bloody Maru

  • 70 ml Shirayuki Classic
  • 50 ml tomatensap
  • 10 ml versgeperst citroensap

Vul het glas met ijsblokjes. Doe er de sake en het citroensap bij. Giet vervolgens het tomatensap in het glas en roer goed.

Serveren in een collinsglas. Werk eventueel af met een selderstengel en wat selderijzout of tabasco.

Food pairing

De tijd dat sake uitsluitend werd gedronken bij sushi of sashimi is voorbij. In Londen en Parijs verschijnen de eerste ‘sake bars’ en meer een meer trendy restaurants zetten sake op hun wijnkaart. Sake is dan ook een zeer veelzijdige drank die uitstekend te combineren is met onze westerse keuken.

小西酒造 KONISHI BREWING COMPANY LTD.

Konishi is één van de oudste sake-brouwerijen in Japan, met een familiegeschiedenis die teruggaat tot 1550. De brouwerij is vandaag in handen van de 15de generatie.

Het huismerk sake Shirayuki (“witte sneeuw”) is gebaseerd op deze familietraditie en eeuwenoude brouwtechnieken. Konishi brengt daarnaast ook een gamma innovatieve, premi- um sake op de markt onder eigen naam.

Konishi startte in 1988 met de import van Belgische speciaal- bieren naar Japan, o.a. het gamma Gouden Carolus bieren. De persoonlijke relatie tussen beide familiebrouwerijen, even- als het geloof in de sterke kwaliteit van elkaars producten, mondt uit in een nieuwe samenwerking: de distributie van kwalitatieve Japanse sake. Kanpai!