Shirayuki Vintage

Edo Genroku 江戸元禄の酒

Introductie

Deze unieke, amberkleurige sake wordt gebrouwen volgens een eeuwenoud receptuur van de Japanse brouwersfamilie Konishi. Serveer deze vintage sake puur of on the rocks.

Foodpairing

Een lichte, frisse sake die mooi past bij zuivere gerechten met een pure smaak zoals gestoomde kip, witte asperges, kom- kommersalade, oesters, krab en licht gegrilde witte vis.

Prijzen

小西酒造 KONISHI BREWING COMPANY LTD.

Konishi is één van de oudste sake-brouwerijen in Japan, met een familiegeschiedenis die teruggaat tot 1550. De brouwerij is vandaag in handen van de 15de generatie.

Het huismerk sake Shirayuki (“witte sneeuw”) is gebaseerd op deze familietraditie en eeuwenoude brouwtechnieken. Konishi brengt daarnaast ook een gamma innovatieve, premi- um sake op de markt onder eigen naam.

Konishi startte in 1988 met de import van Belgische speciaal- bieren naar Japan, o.a. het gamma Gouden Carolus bieren. De persoonlijke relatie tussen beide familiebrouwerijen, even- als het geloof in de sterke kwaliteit van elkaars producten, mondt uit in een nieuwe samenwerking: de distributie van kwalitatieve Japanse sake. Kanpai!