Close
Menu

Nouvelle

NL
Ce communiqué est uniquement disponible en néerlandais.

Bierfestival Mechelen 2019

11/10/2019 to 13/10/2019

Inmiddels zijn we alweer aan de zevende editie van het Bierfestival Mechelen.
Quali Drinks, een Mechelse drankenhandel met een passie voor bier, biedt grote maar ook kleinere brouwerijen de kans om hun speciale bieren voor te stellen. Een succesverhaal dat voorbije jaren uitgroeide tot meer dan 9.000 bezoekers.

Vrijdagavond kan je genieten van een tiental exclusieve bieren in de ‘Limited Edition Beer Bar’ op de binnenkoer van de brouwerij. Brouwerij Het Anker stelt daar de gerijpte Gouden Carolus Indulgence Cuvée Sauvage (2016) voor. De muzikale omkadering wordt verzorgd door DJ Kurt Verheyen én Radio Botanique. 

Zaterdag en zondag wordt de Grote Markt Mechelen omgebouwd tot een tentendorp waarbij maar liefst 150 speciaalbieren van 40 brouwerijen voorgesteld worden. 

Programma:

Het Anker: Vrijdag 11 oktober 18u - 23.30u
Grote Markt Mechelen: Zaterdag 12 oktober 18u - 23.30u - Zondag 13 oktober 12u - 19u

Meer info: www.bierfestivalmechelen.be

Gouden Carolus Indulgence 2016: Cuvée Sauvage 

Even geheugen opfrissen:
'Cuvée Sauvage' was de 2de smaakexpressie uitgegeven onder het label ‘Indulgence’. Gouden Carolus Imperial Blond werd versneden met 2 en 3 jaar oude Lambiek (20%) van Brouwerij Boon (Lembeek).

Een impressie van enkele 'voorproevers':
"Na 3 jaar rijping zijn de smaken uit deze twee brouwtradities nog mooier verweven in dit troebel goudkleurig bier. De wilde gist brengt een ciderachtige geur voort die kracht wordt bijgezet door de mooie carbonatie. De zachtzoete aanzet wordt gevolgd door een aangenaam zuurtje. Dit volmondig bier combineert fruitige toetsen van zure abrikoos met citrusvruchten. Heerlijk!"

Avez-vous l’âge légal
pour consommer de l’alcool ?