Close
Menu

Nieuws

Ankeravond - Bier in nesten

29/09/2016

Wat kan er fout lopen bij het brouwen of schenken?  

Bier is een levend product waarbij vele factoren de uiteindelijke smaak beïnvloeden.

Bierbrouwen is een echte ambacht waarbij het soms al eens misloopt in de brouwerij. Alle bewerkingen (brouwen, koken, gisten, reinigen, bottelen, … ) moeten correct uitgevoerd worden door de brouwer of de consument zal het merken. Maar ook nadien kan het nog fout lopen: als het bier op de markt komt is het als levend product gevoelig voor externe factoren zoals licht, lucht, temperatuur en tijd. Ook dit zorgt voor merkbare daling in bierkwaliteit. Tot slot kunnen niet goed onderhouden tapleidingen op café voor problemen zorgen. Slecht of niet gereinigde tapleidingen kunnen namelijk een bron zijn van bacteriën die zorgen voor onaangename smaken en geuren. 

Proefondervindelijk en aan de hand van een aantal off-flavours ervaar je welke reacties bepaalde factoren op bier kunnen hebben. 

Details en reservatie

Wanneer

Donderdag 29 september 2016 - ontvangst 19u15 - start 19u30 stipt - einde ca. 21u30

Waar

Brouwerij Het Anker - Guido Gezellelaan 49 - 2800 Mechelen - aanmelden in de Officierszaal 

Gastspreker

Glenn Gryp: Brewing engineer and researcher at Biercentrum Delvaux

Prijs

€ 20 per persoon incl. 5 degustaties Ankerbieren en een aantal off-flavours.

Downloads

Reserveren noodzakelijk

Volzet: schrijf alsnog in. Deelnemers op de wachtlijst krijgen voorrang op een eventuele extra editie

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?