Close
Menu

Nieuws

Gouden Carolus fiets- en wandelzoektocht 2015

30/05/2015 tot 30/09/2015

Benieuwd naar de antwoorden van de fietszoektocht. 
Ga naar NIEUWS.

Het startschot van de 4de editie van de Gouden Carolus fiets- en wandelzoektocht werd gegeven op 30 en 31 mei 2015 tijdens de 1ste Molenbergfeesten in Stokerij De Molenberg. Deze Mechelse zoektocht is uitgegroeid tot een topevenement. Nieuw aan deze editie is de mogelijkheid om de fiets- en wandelroute vooraf te downloaden op je outdoor-gps. Bovendien hebben we hier en daar nog wat leuke weetjes aan de tekst toegevoegd zodat je als deelnemer nog wat opsteekt van de stad en zijn geschiedenis én van de locaties die je op de fietsroute aandoet. Voor alle vrouwelijke bierfans is er trouwens een uitzonderlijke actie, naar aanleiding van het Mechels bierfestival en ‘Mechelen, bier in vrouwenhanden’.

Fietsen en Wandelen voor iedereen

Brouwerij Het Anker wil samen met haar partners voortgaan op de ingeslagen weg. In samenwerking met Toerisme Rupelstreek en Toerisme Scheldeland is een 30km lang fietsparcours uitgewerkt langs de mooiste plekjes in het Mechels Buitengebied en de Rupelstreek. Deze waterrijke parels maken deel uit van de toeristische regio Scheldeland. Smaakvolle leidraad blijft de Gouden Carolus Fietsroute die op het fietsknooppuntennetwerk Scheldeland is uitgetekend. Even verpozen kan bijvoorbeeld in het gezellige bezoekerscentrum ‘De Molenberg’ in Blaasveld, waar brouwerij Het Anker de heerlijke Gouden Carolus Single Malt Whisky distilleert. 

Opgelet: 

Er zal geen rekening gehouden worden met vraag 4, 10 en 11 van de Fietszoektocht. In vraag 4 en 11 slopen helaas 2 tikfouten in de vraagstelling; in de buurt van vraag 10 zijn werken aan de gang die permanent voor een gewijzigde situatie zorgen. Vraag 11 is, ondanks de tikfout, wel oplosbaar zodat de letter voor het sleutelwoord wel gevonden kan worden.

De wandelzoektocht is samengesteld door de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van de Hogeschool Thomas More Mechelen en door Pasar. Dankzij de kennis en expertise van deze twee spelers in het toeristisch werkveld wordt een 3km lange wandeling dwars door het historische hart van Mechelen aangeboden. Voor kinderen is op datzelfde parcours een foto-opdracht uitgewerkt, waardoor het voor hen ook een spannende ontdekkingstocht wordt in de fraaie cultuurstad Mechelen. 

Speciaal voor alle vrouwelijke bierfans is er dit jaar een uitzonderlijke actie. Zij maken kans op 1 van de 50 duotickets voor een exclusieve activiteit op het Mechels bierfestival in oktober 2015. Dit in het kader van ‘Mechelen, bier in vrouwenhanden’, een initiatief van Toerisme Mechelen.

De Prijzenpot kan tellen

Zowel bij de wandel- als fietszoektocht werken we met (foto)vragen, waarbij het de bedoeling is goed uit te kijken en even na te denken vooraleer een antwoord te formuleren. De geleverde inspanningen worden beloond, want je maakt (naast een gezellige dag) ook kans op een prijs uit de mooie prijzenpot ter waarde van ruim € 4.500 met daarin vakanties, verblijfsarrangementen, waardebonnen voor logies in Scheldeland, Pasar-abonnementen, driegangendiners van de brouwer en nog veel meer andere waardevolle prijzen. Winnen doe je overigens altijd, want voor iedere deelnemer is er bij inschrijving een Anker-gadget voorzien.

Onze volledige prijzenpot kan je onderaan downloaden.

Praktisch op weg

Deelnamebrochures voor de fiets- en wandelzoektocht kosten elk 8 euro (voor Pasarleden: 6 euro). Aan beide zoektochten deelnemen kost 16 euro (voor Pasarleden: 12 euro). Deelnemen kan van 30 mei tot en met 30 september 2015.

De brochures zijn te koop bij:

  • Brouwerij Het Anker, Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen. Elke weekdag van 7 tot 20.30 uur, zaterdag en zondag van 8tot 16.30 uur 
  • Toerisme en UiT in Mechelen, Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen. Elke weekdag van 10 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 16 uur, zon- en feestdagen van 12.30 tot 16 uur
  • Toerisme Rupelstreek, PRD De Schorre, Schommelei 1/3, 2850 Boom. Van dinsdag t.e.m. vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur, zaterdag, zondag en feestdagen van 13.30 tot 16.30 uur. Maandag gesloten. 
  • Bezoekerscentrum Stokerij De Molenberg, Klaterstraat 1, 2830 Blaasveld. Van dinsdag t.e.m. vrijdag van 12 tot 17 uur, zaterdag, zondag en feestdagen van 10 tot 17 uur. Maandag gesloten.

Vanaf dit jaar kan je de route van de wandelzoektocht en de fietszoektocht gratis downloaden op je wandel- of fiets GPS, dankzij Pasar GPS stuurgroep. Klik hier om je gpx.bestand te downloaden.

Het volledig deelname reglement vind je onderaan.

 

Details

Zin in een heerlijk ontspannend en toch actief zomers uitstapje?
Brouwerij Het Anker verwacht je deze zomer in Mechelen!

Voor meer informatie: Brouwerij Het Anker - Els Van Itterbeeck - els@hetanker.be

Downloads

Foto door Het Anker

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?