Close
Menu

Nieuws

Gouden Carolus Single Malt opnieuw in de prijzen, stijgende internationale interesse

Gouden Carolus Single Malt behaalde zonet 2 medailles aan weerszijden van de Atlantische Oceaan: een gouden medaille op de International Spirits Challenge (Verenigd Koninkrijk) en een zilveren medaille op de San Francisco World Spirits Competition (Verenigde Staten). Sinds de lancering eind 2013 zijn dit respectievelijk de 10de en 11de onderscheiding voor Gouden Carolus Single Malt. Zo plaatst Stokerij De Molenberg zich internationaal in de kijker met een Belgische whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van Gouden Carolus Tripel, een bier dat zelf ook al meermaals werd bekroond.

International Spirits Challenge

De International Spirits Challenge is een van de meest gerespecteerde en invloedrijke spirits competities ter wereld. Een ISC medaille winnen is een voortreffelijke prestatie en onderstreept de toewijding van de producent aan de kwaliteit en innovatie van zijn spirits. In deze 22e editie waren er meer dan 1.300 inschrijvingen uit bijna 70 landen. De grootste spirits producenten ter wereld zien de wedstrijd als de internationale standaard voor kwaliteit en uitmuntendheid.

San Francisco World Spirits Competition

De San Francisco World Spirits Competition is een zeer gerespecteerde en invloedrijke wedstrijd in de Verenigde Staten. De spirits worden blind geproefd en zo behoudt men de geloofwaardigheid en integriteit. Meer dan 2.100 spirits werden beoordeeld, wat het grootste aantal is sinds de eerste editie. Met een zilveren medaille mag de Gouden Carolus Single Malt zich benoemen als 1 van de meest kwaliteitsvolle spirits ter wereld.

De internationale markt veroveren

Gouden Carolus Single Malt wordt steeds populairder op de internationale markt. Dankzij de verschillende internationale awards groeit de naambekendheid wereldwijd.

"Recent krijgen we meer en meer aanvragen uit het buitenland naar onze whisky. Bij opstart van de verkoop in 2013 hebben we bewust onze gelimiteerde voorraden voor de Belgische markt behouden. Nu er voldoende productievoorraad is opgebouwd richten we de blik stilaan naar interessante exportlanden. Dit jaar denken we in een tiental exportlanden van start te gaan met nieuwe distributiepartners", aldus Hans Rubens van Het Anker. 

Stokerij De Molenberg speelt hier graag op in om zo een vaste waarde te worden op internationaal vlak. In de meeste whiskymarkten is er een groeiende openheid bij de gemiddelde whisky consument met betrekking tot whiskies uit niet-traditionele whiskylanden, zoals België. Internationale prijzen en deelname aan gerenommeerde whisky festivals helpen om deze whiskies bekend te maken bij het grote publiek. Gouden Carolus Single Malt wordt nu reeds geëxporteerd naar Nederland, Frankrijk, Polen, Mexico en Taiwan.  

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?