Close
Menu

Nieuws

Gouden Carolus Single Malt wint zilver op International Whisky Competition

Onze Belgische whisky Gouden Carolus Single Malt behaalde op de gerenommeerde proefcompetitie 'International Whisky Competition' de tweede plaats op wereldniveau.

De Olympische Spelen van de whisky proefcompetities

De 10e editie van de 'International Whisky Competition' vond plaats in Las Vegas. Gedurende drie dagen werden whisky’s van over de hele wereld blind geproefd door een volledig onafhankelijke jury van experts. Daarbij werd iedere whisky op individuele basis gedurende 8 minuten geproefd en gescoord op een 100-puntsschaal. In iedere categorie worden er slechts 3 medailles uitgereikt: goud, zilver en brons, net zoals op de Olympische Spelen. Daarmee is deze proefcompetitie uniek binnen de wereld van de sterke dranken. Hoewel de organisatie aparte categorieën heeft voorzien voor de meest producerende landen op vlak van whisky, kunnen de resultaten ook onderling worden vergeleken dankzij het puntensysteem.

Belgische whisky op wereldniveau

Gouden Carolus Single Malt kreeg een opmerkelijk hoge score van 89.6 op 100 en eindigde daarmee op de tweede plaats in de categorie 'Best World Whisky'. Die score is hoger dan de zilveren medaille winnaars uit Ierland en Canada, landen die op de competitie een aparte categorie kregen naast Schotland, de Verenigde Staten en Japan. Deze 5 landen produceren het meeste whisky wereldwijd. De categorieën voor Schotland, de Verenigde Staten en Japan werden zelfs nog verder onderverdeeld per type whisky. Stel dat Gouden Carolus Single Malt had mogen meedingen in de subcategorie 'Single Malt' van de Verenigde Staten, dan hadden we nog steeds de tweede plaats behaald. Waar de whisky wordt gedistilleerd, zegt dus niet noodzakelijk iets over de kwaliteit van de whisky. Deze resultaten tonen eens te meer de kwaliteit van onze Belgische whisky aan.

Eerder won Gouden Carolus Single Malt ook al goud op de International Spirits Challenge, The World Whisky Masters en de World Whiskies Awards.

 

Gouden Carolus Single Malt is in België te koop bij de betere whisky speciaalzaak, drankenhandel en Delhaize supermarkten. De whiskystokerij en brouwerij zijn zowel individueel als in groep te bezoeken. Meer info en reserveren via www.hetanker.be.

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?