Groepspakketten van 10 personen

Maneblusser klimt

Brouwerijbezoek met gids

  • incl. 2 degustaties
  • (1u30)

Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. Doorheen de jaren groeide Het Anker uit tot een internationaal gelauwerde brouwerij. De oude recepten vormen nog steeds de basis van het brouwproces en een variëteit aan hop en kruiden brengt de bieren op smaak. Kom langs en ontdek hoe Het Anker als één van de oudste brouwerijen in België (1471) de authenticiteit van vervlogen tijden doet heropleven.

 

OF

Stokerijbezoek met gids

  • incl. 1 degustatie en een attentie
  • (1u)

In de familiehoeve aan ‘de Molenberg’ in Blaasveld maalt en stookt het molenaarsgeslacht Van Breedam sinds de 17e eeuw graan tot jenever. Charles Leclef, vijfde generatie brouwerij-eigenaar sinds 1991, groeit op in de brouwerij maar kent ook de voormalige familiestokerij in Blaasveld. Beide familietradities - stoken en brouwen - werden verenigd in een nieuw project: Stokerij De Molenberg, de eerste whiskydistilleerderij in België met traditionele Schotse pot stills. Het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel vormt de basis voor de Gouden Carolus Single Malt whisky.

Bezoek Stokerij De Molenberg onder leiding van een gids. Ontdek de rijke geschiedenis van de oude molenaarshoeve en leer hoe we hier vandaag prijswinnende Belgische whisky maken.

Beklimming Sint-Romboutstoren

  • (1u)

Beklim de Sint-Romboutstoren: geen betere manier om de stad te ontdekken dan met je hoofd in de wolken. De Sint-Romboutstoren biedt je een totaalbeleving: zowel de skywalk op de 97m hoge toren als de beklimming ernaartoe staan garant voor een unieke ervaring.

De gedrukte bezoekersgids leidt je met interessante weetjes en opdrachten voor de jongsten doorheen de rijke geschiedenis van de Sint- Romboutstoren. Misschien kom je onderweg wel de torenwachter of de stadsbeiaardier tegen.

Kortom: hoor, zie en voel de stad vanuit de buik en vanop de top van dit statige belfort.

Pakketprijs: €17,00 PP (incl. BTW)

Algemene informatie & voorwaarden