Groepspakketten van 10 personen

Maneblusser vaart

Brouwerijbezoek met gids

  • incl. 2 degustaties
  • (1u30)

Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. Doorheen de jaren groeide Het Anker uit tot een internationaal gelauwerde brouwerij. De oude recepten vormen nog steeds de basis van het brouwproces en een variëteit aan hop en kruiden brengt de bieren op smaak. Kom langs en ontdek hoe Het Anker als één van de oudste brouwerijen in België (1471) de authenticiteit van vervlogen tijden doet heropleven.

 

OF

Stokerijbezoek met gids

  • incl. 1 degustatie en een attentie
  • (1u)

In de familiehoeve aan ‘de Molenberg’ in Blaasveld maalt en stookt het molenaarsgeslacht Van Breedam sinds de 17e eeuw graan tot jenever. Charles Leclef, vijfde generatie brouwerij-eigenaar sinds 1991, groeit op in de brouwerij maar kent ook de voormalige familiestokerij in Blaasveld. Beide familietradities - stoken en brouwen - werden verenigd in een nieuw project: Stokerij De Molenberg, de eerste whiskydistilleerderij in België met traditionele Schotse pot stills. Het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel vormt de basis voor de Gouden Carolus Single Malt whisky.

Bezoek Stokerij De Molenberg onder leiding van een gids. Ontdek de rijke geschiedenis van de oude molenaarshoeve en leer hoe we hier vandaag prijswinnende Belgische whisky maken.

Rondvaart op de Dijle met Rederij Malinska

  • (40min)

De Mechelse binnenstad leent zich uitstekend voor een bezoekje van op het water. Al meer dan 10 jaar vaart Rederij Malinska met hun boot door de Mechelse binnenstad, een tochtje dat ondertussen door tienduizenden Mechelaars en toeristen fel gesmaakt is. De ervaren schippers zullen je met plezier en met liefde voor hun stad over deze zeer afwisselende charmante waterweg loodsen. De rondvaarten vertrekken midden in de historische binnenstad.

Pakketprijs: €16,00 pp (incl. BTW)

Algemene informatie & voorwaarden