Konishi Gold

Konishi Daiginjo Hiyashibori 大吟醸ひやしぼり

Introductie

Een verfijnde sake met een zachte afdronk en medium body. Het fruitige aroma van deze premium sake komt nog meer tot zijn recht in een wijnglas.

Foodpairing

Een fruitige, elegante sake met delicate toetsen van citrus, peer en komkommer. Lekker bij zachte roomkaas, pasta van courgette met mozarella en ovengedroogde tomaten, gegrilde rundersteak en lamsvlees.

 

Prijzen

小西酒造 KONISHI BREWING COMPANY LTD.

Konishi is één van de oudste sake-brouwerijen in Japan, met een familiegeschiedenis die teruggaat tot 1550. De brouwerij is vandaag in handen van de 15de generatie.

Het huismerk sake Shirayuki (“witte sneeuw”) is gebaseerd op deze familietraditie en eeuwenoude brouwtechnieken. Konishi brengt daarnaast ook een gamma innovatieve, premium sake op de markt onder eigen naam.

Konishi startte in 1988 met de import van Belgische speciaalbieren naar Japan, o.a. het gamma Gouden Carolus bieren. De persoonlijke relatie tussen beide familiebrouwerijen, evenals het geloof in de sterke kwaliteit van elkaars producten, mondt uit in een nieuwe samenwerking: de distributie van kwalitatieve Japanse sake. Kanpai!