Close
Menu

Nieuws

Levende Kerststal

17/12/2016 tot 18/12/2016

Een niet te missen gebeurtenis op het binnenplein van brouwerij Het Anker tijdens de kerstperiode: de levende kerststal! Een “tableau vivant” met wel meer dan 30 figuranten: de drie koningen, de kleine Jezus, de ezel... échter kan je ze niet hebben. De muzikale omkadering is dit jaar onder andere met een koor, een hobo trio en een heerlijke sopraan.

Verpleging anno 1916

De inkleding gaat verder op het thema van afgelopen jaren: de Groote Oorlog. Maar nu zijn we 1916, Mechelen is een puinhoop na de beschietingen door de Duitsers. Maar het leven komt langzaam terug op gang en met vereende krachten wordt puin geruimd en begint men aan de wederopbouw: huizen worden gerestaureerd, wegen en rioleringen hersteld, de begraafplaats wordt vergroot...
 
Dwangarbeid in Duitsland loert om de hoek, maar met een ingenieus plan kan de Mechelaar dit vermijden: iedereen wordt ingeschakeld om mee te helpen aan de bouw van een prachtig zwembadcomplex aan de rand van het Begijnhof. ‘Den ouwen dok’ zal de volgende eeuw een ontmoetingsplek worden om te zwemmen en te baden.
 
Aan de overkant van de straat staat een ander monument: het ‘krankenhuis’ van het Begijnhof (nu brouwerij ‘Het Anker’). Naast het ‘krankenhuis’ hebben dokters en verpleegsters hun tent opgeslagen voor verzorging van zieken en gewonden. Gelukkig hebben enkele omwonenden voor kerstsfeer gezorgd om hun leed wat te verzachten.

Het wordt op 17 en 18 december een totaalspektakel op het binnenplein van Brouwerij Het Anker.

De levende kerststal door buurtwerking Groot Begijnhof, een uniek kerstgebeuren met een knipoog naar het verleden en met een warm hart.

Wanneer: zaterdag 17 december van 17u tot 22u,  zondag 18 december van 15u30 tot 20u.

Meer info:

http://www.groot-begijnhof-mechelen.be

Details

Downloads

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?