Close
Menu

Nieuws

Levende Kerststal 2018

15/12/2018 tot 16/12/2018

Ook dit jaar is er weer de sfeervolle Levende Kerststal op het Groot Begijnhof. 
In een kleurrijke stoet stappen Maria en Jozef met hun baby naar de stal op het binnenplein van Brouwerij Het Anker, geflankeerd door de engeltjes, herders en drie koningen. Ook de ezel en de schapen ontbreken niet!
Sinds 2014 zit alles in een kleedje van de Groote Oorlog. En na 5 jaar zijn we zover: we vieren het einde van de oorlog! Met muziek herwerkt en gebracht door muzikanten van het begijnhof, vlaggen en wimpels gestikt op het begijnhof, zelfgemaakte soep en advocaat, versgebakken smoutebollen en een warm worstenbrood. En bier gebrouwen op Het Anker natuurlijk.

Inzameling
Dit jaar sluit de buurwerking aan bij de Warmste Week. De keuze viel op moeders voor moeders, een organisatie die moeders in moeilijkheden wil helpen.
Naast het muziekpodium zal de “Warmste Week”-tent staan waar je terecht kan met kledij in goede staat voor kinderen tot 12 jaar. Ben je al een tijdje uit de kinderen? Geen nood, je bent ook welkom met je rosse centjes of kan een zelfgemaakte advocaat proeven. De opbrengst gaat integraal naar Moeders voor Moeders!

Ook Brouwerij Het Anker sluit aan bij dit goed doel. Op het binnenplein wordt een inpakpunt voorzien voor alle aankopen uit de brouwerijwinkel. Voor deze service kunnen klanten een vrije bijdrage geven ten voordele van het goede doel. 

Zaterdag 15 december 2018 van 17u tot 22u.
Zondag 16 december 2018 van 15u30 tot 20u

Meer info en progammatie: www.groot-begijnhof-mechelen.be

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?