Close
Menu

Nieuws

Nocturne geturfde whisky

29/08/2017

Na de succesvolle lancering van Gouden Carolus Single Malt in november 2013 hebben we al een mooie plaats in de Belgische whiskywereld weten te verwerven.

Hierop voortbouwend zijn we deze zomer met een nieuw project gestart: de creatie van een geturfde Belgische whisky! Stokerij De Molenberg grijpt daarmee terug naar de rijke geschiedenis van de streek rondom de distilleerderij in Blaasveld.

Deze nieuwe whisky vormt een mooie link met het naburige natuurdomein Blaasveldbroek, gelegen in de achtertuin van de stokerij. Deze plaats stond van ca. 1100 tot 1770 vooral bekend om z’n turfputten. De turfstekers zijn inmiddels verdwenen maar met de start van deze geturfde whisky brengt de stokerij dit stukje geschiedenis opnieuw tot leven.

U kan tijdens deze nocturne doorlopend de stookzaal bezoeken. Deze zal speciaal voor deze avond volledig operationeel zijn.  Verder kan u elk half uur proeven van de new make spirit geturfde whisky onder begeleiding van Johan Laermans of genieten van een Maneblusser in de mooie tuin.

Kom naar deze unieke gebeurtenis en laat u verrassen door het verhaal achter de geturfde whisky, wees de eerste om deze new make spirit te proeven of proef één van onze andere whisky’s.

Details

Wanneer

dinsdag 29 augustus 2017- doorlopend tussen 18u30 en 22u – tastings om het half uur

Waar

Stokerij De Molenberg - Klaterstraat 1 - 2830 Blaasveld

Prijs

gratis toegang

Reserveren niet nodig

Downloads

Foto door Stokerij De Molenberg

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?