Close
Menu

Nieuws

Gouden Carolus Zomerzoektochten

25/05/2017 tot 01/10/2017

De Gouden Carolus zoektochten en de stadsrally's van Gezinssport Vlaanderen zijn allebei uitgegroeid tot een begrip in de zoektochtwereld, met in totaal meer dan 12.000 enthousiaste deelnemers vanuit heel Vlaanderen. De krachten van beide zoektochten worden nu gebundeld met als resultaat een heus zoektochtpakket waaraan jong en oud een hele zomer lang pret kan beleven in Mechelen én gaststad Turnhout.

Wat mogen de deelnemers verwachten? De fietszoektocht neemt je dit jaar mee langs een stukje van de Gouden Carolus fietsroute van zo'n 25 km waarbij je zalig kan genieten van een ontspannend tochtje langs de Mechelse groene gordel en het water. Anderzijds is er opnieuw een wandelzoektocht van zo’n 3,5 km door het historische hart van cultuurstad Mechelen uitgestippeld met daarbij ook een gratis kinderformule. Met de geocache ga je aan de hand van GPS-coördinaten op zoek naar het geheim van de Mechelse begijnen. Alle routes behalve de geocaching kan je vooraf downloaden op je outdoor-gps (*) en in de verzorgde en handige brochures vind je toeristische weetjes en tips omtrent zaken die je langs je route tegenkomt. Als je daar de steeds aangroeiende prijzenpot bijvoegt, zijn alle ingrediënten aanwezig om er alweer een geslaagde editie van te maken.

(*) Mechelen Wandelroute: www.hetanker.be/zoektochten/GPS - Mechelen Fietsroute: www.hetanker.be/zomerzoektochten/GPS

8 zoektochten in 2 steden

Naast thuisstad Mechelen worden er dit jaar ook zoektochten georganiseerd in gaststad Turnhout. Per stad is er een wandel- en fietszoektocht, een kinderformule én een geocache. Op die manier kan je niet alleen de historische cultuurstad Mechelen en zijn groene gordel op een actieve manier (her)ontdekken maar ook naar hartenlust wandelen en fietsen in en rond het Kempense Turnhout, wereldcentrum van de speelkaart. Het combipakket kan je aankopen in Mechelen en Turnhout.

De Prijzenpot kan tellen

Zowel bij de wandel- als fietszoektocht werken we met (foto)vragen, waarbij het de bedoeling is goed uit te kijken en even na te denken vooraleer een antwoord te formuleren. De geleverde inspanningen worden beloond, want je maakt (naast een gezellige dag) ook kans op een prijs uit de mooie prijzenpot ter waarde van meer dan € 5.000 met daarin vakanties, verblijfsarrangementen, driegangendiners en nog veel meer. Winnen doe je overigens altijd, want in elke brochure vind je kortingen waarmee je de aankoopprijs van je zoektocht meteen kan terugverdienen. In het combipakket zitten kortingen voor een totale waarde van 62 euro.

De volledige prijzenpot vind je onderaan.

Praktisch op weg

In Mechelen lopen de zoektochten van 25 mei tot en met 1 oktober 2017, in Turnhout is dat van 1 juli tot en met 30 september 2017.

Een combipakket kost 30 euro, voor leden van Gezinssport Vlaanderen en van de Gezinsbond is dat 20 euro. Je kan de verschillende zoektochtenbrochures ook apart aankopen. De fiets- en wandelzoektochten kosten dan elk 8 euro en voor de geocaching betaal je 4 euro met telkens een korting van resp. 2 en 1 euro voor de leden van Gezinssport Vlaanderen en van de Gezinsbond. De kinderformules zijn gratis voor de deelnemers aan de wandelzoektochten.

De brochures zijn te koop bij:

  • Brouwerij Het Anker, Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen. (ma-vr van 7u tot 21u, za-zo van 8u tot 18u, feestdagen van 8u tot 12u)
  • Toerisme en UiT in Mechelen, Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen. (ma-vr van 10u tot 17u, za van 10u tot 16u, zon- en feestdagen van 12u30 tot 16u)
  • Toerisme Rupelstreek, PRD De Schorre, Schommelei 1/3, 2850 Boom. (di-vr van 9u30 tot 12u30 uur en van 13u30 tot 16u30, za-zo en feestdagen van 13u30 tot 16u30)
  • Toerisme & UiT, Grote Markt 44, Turnhout (ma-vr van 9u tot 16u30, za van 9u30 tot 14u)
  • Nationaal Museum van de Speelkaart, Druivenstraat 18, Turnhout (zo van 11u tot 17u)

Het volledig deelname reglement vind je onderaan.

OPGELET: Bij de Gouden Carolus Wandelzoektocht Mechelen ontbreekt volgende wegbeschrijving na vraag 5 (onderaan p. 5): aan het einde rechts (Goswin de Stassartstraat).

Details

Zin in een heerlijk ontspannend en toch actief zomers uitstapje? 
Brouwerij Het Anker verwacht je deze zomer in Mechelen!

Voor meer informatie: Brouwerij Het Anker - Els Van Itterbeeck - els@hetanker.be

Downloads

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?