Close
Menu

Nieuws

Open Bedrijvendag in de bottelarij van Brouwerij Het Anker

07/10/2018

Dit evenement is afgelopen. Bekijk de foto's op onze Facebookpagina!

Zet zondag 7 oktober al maar in je agenda, want dan is het Open Bedrijvendag!

Een bruisend bezoek

Het Anker doet opnieuw mee en is deze keer zelfs dé hotspot van Mechelen. Met jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers is het bij de Mechelse stadsbrouwerij alle dagen Open Bedrijvendag, maar bij deze editie mag je uitzonderlijk in levende lijve een kijkje nemen achter de schermen van de bottelarij en het distributiecentrum aan industriepark Mechelen-Noord. Met een Gouden Carolus tankwagen van Belgische makelij wordt er telkens 31.000 liter bier van de brouwerij naar de bottelarij gebracht, waar het bier wordt afgevuld aan 12.000 flesjes per uur!

Uniek: de bottelarij in volle werking

Met Open Bedrijvendag is de bottelarij volledig operationeel én open voor publiek. Dat is uniek, want er gelden strenge veiligheidsmaatregelen. Grijp dus je kans en ontdek van op de eerste rij hoe je favoriete bier wordt afgevuld, gesloten, gewassen, gelabeld, gevuld in kratten en vervoerd naar de warme kamer voor de hergisting. Je krijgt ook te zien hoe de vaten worden gevuld en gestapeld door een futuristische robotarm.

Voor jong en oud

Neem je vrienden en familie mee, want het wordt de moeite voor jong en oud! Langs de interactieve route ontdek je het hele proces met woord en uitleg. De jongsten kunnen deelnemen aan een kinderzoektocht doorheen het parcours, waarmee ze op het einde een leuke prijs verdienen. Aangevuld met een streepje muziek, kinderanimatie en een hapje en een drankje zijn alle elementen aanwezig voor een geslaagde dag!

TIP: Ontdek het volledige verhaal van Het Anker en combineer Open Bedrijvendag in de bottelarij met een brouwerijbezoek en stokerijbezoek. Je kunt ook gezellig komen lunchen of dineren in de brasserie.

Opgelet: Reserveer tijdig voor een etentje in de brasserie en een bezoek aan de brouwerij en de stokerij, want de plaatsen zijn beperkt.

Details

Wanneer

Zondag 7 oktober 2018
doorlopend van 10 tot 17 uur 

Waar

Bottelarij van Brouwerij Het Anker
Zandvoortstraat 51 - 2800 Mechelen

Meer info

www.openbedrijvendag.be

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?