Close
Menu

Bezoek de brouwerij

  • Brouwerijbezoek met gids en bezoekers - Brouwerij Het Anker

Bezoek de brouwerij

Vanaf 1 juli kunnen we weer beperkt bezoekers ontvangen in Brouwerij Het Anker en Stokerij De Molenberg. Reserveren is verplicht via info@hetanker.be

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de rondleiding.

Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. Doorheen de jaren groeide Het Anker uit tot een internationaal gelauwerde brouwerij. De oude recepten vormen nog steeds de basis van het brouwproces en een variëteit aan hop en kruiden brengt de bieren op smaak. Kom langs en ontdek hoe Het Anker als één van de oudste brouwerijen in België (1471) de authenticiteit van vervlogen tijden doet heropleven.

Bezoek Brouwerij Het Anker onder leiding van een gids, individueel of in groep. We doorkruisen de brouwerij en de whisky rijpingsmagazijnen. Op het dak van de brouwerij genieten we van het prachtige uitzicht over de stad Mechelen. Afsluiten doen we met een degustatie. Het bezoek duurt ca. 1u30 à 1u45.

Boek een combiticket met een bezoek aan Stokerij De Molenberg en ontdek ook het verhaal achter Gouden Carolus whisky. 

Individueel
wo./do./vrij. om 14u
za. om 11,15 en 17u
zon. om 11 en 15u
Ticket: € 9 per persoon, € 2 voor kinderen onder 12 jaar
Incl. 2 bieren of 1 frisdrank
Combiticket (Brouwerij Het Anker + Stokerij De Molenberg): € 17 per persoon (incl. € 2 korting bij aankoop van Gouden Carolus Single Malt 70cl)
Talen: Nederlands, Frans en Engels
Reserveren verplicht - plaatsen zijn beperkt
Groepen
gelieve contact op te nemen via info@hetanker.be

Goed om te weten

ADRES: Guido Gezellelaan 49 -2800 Mechelen

SHUTTLE: voorlopig is er geen shuttle

BRASSERIE: Het is mogelijk om een brouwerijbezoek te combineren met een etentje in de brasserie van Brouwerij Het Anker.

SLUITINGSDAGEN: Er zijn geen rondleidingen op 5/11, 25/12, en 01/01, 29/03. Op 24/02 houden we de jaarlijkse Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Open Brouwdag en zijn er geen reguliere rondleidingen.

TOEGANKELIJKHEID: De brasserie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de brouwerij niet: er zijn ca. 100 traptreden doorheen het parcours.

STARTPLAATS: De rondleiding start aan de toegangspoort van de brouwerij langs het Groot Begijnhof. De groepsverantwoordelijke meldt zich aan bij de receptie in de winkel. Voor individuele rondleidingen meldt u zich ook aan bij de receptie in de winkel.

BETALING: Brouwerij Het Anker is een ‘cash free location’: betalen is uitsluitend mogelijk ter plaatse met Bancontact, Visa, MasterCard of Maestro. Groepen betalen bij reservatie een voorschot. Annuleren kan kosteloos tot een maand voor de geplande rondleiding. Bij een laattijdige annulering of in geval van no-show wordt er € 90 in rekening gebracht. 

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?