Close
Menu

Bezoek de stokerij

  • Stokerijbezoek met gids en bezoekers - Stokerij De Molenberg

Bezoek de stokerij

Vanaf 1 juli kunnen we in Brouwerij Het Anker (1 juli) en Stokerij De Molenberg (4 juli) terug beperkt bezoekers ontvangen. Reserveren is verplicht en kan enkel via mail info@hetanker.be 

Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de rondleiding.

In de familiehoeve aan ‘de Molenberg’ in Blaasveld maalt en stookt het molenaarsgeslacht Van Breedam sinds de 17e eeuw graan tot jenever. Charles Leclef, vijfde generatie brouwerij-eigenaar sinds 1991, groeit op in de brouwerij maar kent ook de voormalige familiestokerij in Blaasveld. Beide familietradities - stoken en brouwen - werden verenigd in een nieuw project: Stokerij De Molenberg, de eerste whiskydistilleerderij in België met traditionele Schotse pot stills. Het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel vormt de basis voor de Gouden Carolus Single Malt whisky.

Bezoek Stokerij De Molenberg onder leiding van een gids, individueel of in groep. Ontdek de rijke geschiedenis van de oude molenaarshoeve en leer hoe we hier vandaag prijswinnende Belgische whisky maken. Afsluiten doen we met een degustatie. Het bezoek duurt ca. 1u.

Indien je het hele Anker verhaal wil leren kennen, kan u een combiticket boeken en ook de brouwerij bezoeken. 

 

 

Individueel
Weekdagen voorlopig geen rondleidingen
Zaterdag om 13u, 15u en 17u
Zondag om 13u en 15u
Reserveren verplicht - plaatsen zijn beperkt
€ 9 per persoon (incl. 1 degustatie en gratis glas Gouden Carolus)
€ 4,50 voor kinderen onder 18 jaar (excl. degustatie en glas)
Combiticket Brouwerij Het Anker + Stokerij De Molenberg: €17 per persoon (incl. €2 korting bij aankoop van Gouden Carolus Single Malt 70cl)
Groepen
Contacteer ons via mail info@hetanker.be

Goed om te weten

ADRES: Klaterstraat 1 - 2830 Blaasveld (op 8km van Brouwerij Het Anker)

Met de auto: Parking langs de Mechelse Steenweg of in de Klaterstraat

Met de bus: bushalte lijn 286 (Mechelen-Willebroek-Boom) op wandelafstand (5min.)

Met de trein: NMBS station Willebroek of Mechelen en bus lijn 286/287 (5 min.)

Met shuttle brouwerij-stokerij: voorlopig is er geen shuttle

OPENINGSUREN STOKERIJ DE MOLENBERG:

Tijdelijk gesloten (COVID19)

Vanaf 1 juli 2020:

Ma - vrij: gesloten

Zat - Zon: 13u – 18u (tijdens de rondleingen is de shop gesloten)

SLUITINGSDAGEN: Gesloten elke maandag en dinsdag en op Allerheiligen, Kerstdag (25/12), & Nieuwjaar (01/01). Op zaterdag 30/05/2020 zijn het de jaarlijkse Molenbergfeesten en zijn er geen reguliere rondleidingen. 

TOEGANKELIJKHEID: Het bezoekerscentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en is ingericht conform de hiervoor geldende bepalingen.

BETALING: Stokerij De Molenberg is een ‘cash free location’: betalen is uitsluitend mogelijk ter plaatse met Bancontact, Visa, MasterCard of Maestro. Annuleren kan kosteloos tot een maand voor de geplande rondleiding. Bij een laattijdige annulering of in geval van no-show wordt er € 90 in rekening gebracht. 

Open Momumenten: Stokerij De Molenberg is een trotse partner van Open Monumenten. Je kan op onze locatie UiTpunten sparen of inruilen. Meer info op www.openmonumenten.be 

 

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?