Publiekswerking
Kristina, Janneke, Inge, Stephanie, Irka, Daphne, Karen, Leen & gidsenteam.
Voor dit gesprek treffen we Kristina ‘snel snel’ tussen twee meetings door. Dat zij en haar collega’s de handen momenteel vol hebben, is een understatement. Met de zomer voor de deur ligt er een stapel projecten op hun bord maar zo heeft ze het graag. Elke dag is voor haar een avontuur waar ze zich dan ook elke keer volledig in smijt!
Wanneer is jouw anker verhaal gestart?
Een kleine zeven jaar geleden ben ik hier begonnen. Mijn eerste opdracht was de activiteiten rond de stokerij in Blaasveld verder vorm te geven. Ik kijk hier tot op vandaag nog met een warm gevoel op terug. De Molenbergfeesten waren destijds een begrip in groot Mechelen en medewerkers die er toen bij waren, spreken er nog steeds vol lof over. Momenteel is deze prachtige site wegens renovatiewerken helaas gesloten voor het grote publiek. De plannen om hier terug een topbestemming van te maken, liggen er al een tijdje. Achter de schermen moet er echter nog een hele hoop gebeuren vooraleer ik hier meer over kan vertellen.

Vanuit die functie ben je dan doorgegroeid tot team leader publiekswerking?
Ja en één van de zaken die ik binnen de brouwerij wel kan appreciëren. Er wordt hier wel degelijk naar ideeën geluisterd en waar mogelijks omgezet in acties. Ik werk nu rechtstreeks met William – 6de generatie eigenaar- samen. Naast operationele en dagdagelijkse zaken stippel ik dus met hem de visie van publiekswerking verder uit. Zo heb ik net met hem samengezeten om de krijtlijnen uit te zetten voor de opkomende events Barrel Boutique in september als Imperial Day in februari 2024. Hiervoor werk ik bovendien ook nauw samen met andere mensen uit het horeca en marketing team. Deze samenwerkingen geven mij enorm veel voldoening.
“Na een lange dag meedraaien op een event je collega’s aankijken en - enkel met een welgemeende blik –
die voldoening voelen …
Daar haal ik mijn energie uit!”
Wat houdt publiekswerking nog allemaal in?
We hebben een frontoffice die vanuit onze brouwerijwinkel werkt en als eerste aanspreekpunt voor heel wat zaken dient, een backoffice die voornamelijk achter de schermen werkt en een groep gidsen die instaan voor de rondleidingen in de brouwerij. Tenslotte is er ook nog het eventteam hetgeen je dan weer door heel België en Nederland kan tegenkomen. Alles tezamen acht medewerkers vast in dienst en een stuk of tweeëntwintig freelance gidsen. Ik ben dan ook trots op het feit dat wij elke bezoeker een volledige waaier aan activiteiten kunnen aanbieden; rondleidingen in en rond de brouwerij, eet- en slaapmogelijkheden, een shop met al onze producten en dit voor zowel privé als zakelijke doeleinden. Dat wil wel zeggen dat ik letterlijk 24/7 beschikbaar ben.
Waar haal jij energie uit?
Ik merk dat ik veel energie krijg van beurzen en evenementen. Omdat je in contact komt met mensen die je niet kennen of nog geen (vaste) klanten zijn. Het moment dat iemand naar je toe komt en zegt: "wauw, jullie hebben geweldig bier", dat zijn de momenten waarop ik me het meest opgeladen voel.
En dat gebeurt heel vaak!

Wat is je favoriete plek in de brouwerij?
Ik zit het liefst in de controlekamer. Een beetje nerdy, maar ik kan er alle processen volgen via de computer en zo in één oogopslag de volledige brouwerij in de gaten houden. Een brouwsel dat gefilterd wordt, wort die kookt, bieren die vergisten,... Heerlijk om alles tegelijk te zien gebeuren.