

Dit ‘Groot Keizersbier’ uit Mechelen verenigt de warmte van wijn met de frisheid van bier. De uitzonderlijke blend van donkere en geroosterde mouten zorgt voor mooi gebalanceerde toetsen van zoete karamel en bittere chocolade.
Gouden Carolus Classic vindt zijn oorsprong in de rijke Mechelse traditie. Mechelen, in de periode dat het hoofdstad van de Nederlanden was, had haar brouwersgilde en de leden stonden op hun eer van brouwer om voor de Keizer het beste bier te brouwen. Een oude Mechelse kroniek meldt dat dit Groot Keizersbier, “Gouden Carolus”genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel, vooral bij de vossenjacht werd gedronken “daar dit zowel de ruiters als de paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep”.
Dit “Groot Keizersbier” wordt nog steeds in de Mechelse brouwerij Het Anker gebrouwen. Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische moutenzorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon.
EBC 70 |
EBU 16 |
20° Plato |
Hoge gisting |
3 weken lagering |
Met Belgische hop |
Er valt bij Het Anker heel wat te beleven, maar bovenal zijn we een brouwerij en stokerij. We moeten dus even zeker weten of je meerderjarig bent, voor we je alles van onze website kunnen tonen.