Close
Menu

Nieuws

Molenbergfeesten 2018

27/05/2018

Op zondag 27 mei organiseert Stokerij De Molenberg de 4de Molenbergfeesten, in samenwerking met Willebroek en Mechelen. Deze feesten biedt onze buren en bezoekers een jaarlijkse gelegenheid om kennis te maken met de stokerij in een gezellige sfeer.

Net zoals vorige jaren zal de stokerij te bezoeken zijn. De tuin, die vrij toegankelijk is, wordt feestelijk ingekleurd met een podium met lokale muziekgroepen, een Gouden Carolus whisky- en bier bar, animatie voor kinderen en in het kader van de ‘Dag van het Park’ kan je onder leiding van een deskundige natuurgids genieten van een natuurwandeling in het Blaasveldbroek.

WANNEER?

De Molenbergfeesten gaan door op zondag 27 mei 2018 van 11.00u tot 20.00u.

WAAR?

De Molenbergfeesten vinden plaats op het domein van Stokerij De Molenberg. Deze 17e-eeuwse familiehoeve was oorspronkelijk een jeneverstokerij en werd het afgelopen decennium omgetoverd tot een ambachtelijke whiskystokerij. 

Adres: Klaterstraat 1, 2830 Blaasveld (Willebroek)

PROGRAMMA?

Klik hier voor het volledig programma.

STOKERIJBEZOEKEN ONDER LEIDING VAN EEN GIDS

Ontdek de rijke geschiedenis van Stokerij De Molenberg tijdens een geleide wandeling door de oude molenaarshoeve en beleef het distilleerproces van Gouden Carolus Single Malt in de vernieuwde stokerij anno 2010.

Prijs: €6 p.p. incl. 1 degustatie Gouden Carolus Single Malt + whiskyglas. Duur Stokerijbezoek: 30’ + vrije whiskydegustatie aan de whiskytent.  €1 p.p. gaat rechtstreeks naar het goed doel: lees hieronder meer over het ‘goed doel’.

Reserveren kan enkel de dag zelf in het bezoekerscentrum. Er start elk uur een rondleiding tussen 11u en 18u.

NATUURWANDELING IN HET BLAASVELDBROEK ONDER LEIDING VAN EEN NATUURGIDS

Het Blaasveldbroek is ideaal om even tot rust te komen op deze Dag van het Park. Het is een trekpleister voor natuurliefhebbers, wandelaars en joggers, hengelaars, schooluitstapjes, historici, … Het Blaasveldbroek is een 160 hectaren groot en heeft voor ieder wat wils. In het otter- en bevereiland kan je gezellig picknicken en met wat geluk een échte bever spotten. Verken dit prachtig stukje natuur onder leiding van een natuurgids.

Prijs: €5 p.p. Duur: 1u30’

Vertrek: shop stokerij.

 PARKING?

Gezien de grote opkomst tijdens de vorige edities wordt ook dit jaar extra parkeercapaciteit voorzien in de nabijheid van de stokerij.  Met dank aan de buren die de 2 paardenweiden die tegenover de stokerij liggen en OKay supermarkt waar gratis bezoekersparking wordt voorzien. Op advies van de politiediensten wordt de Klaterstraat op zondag 27 mei een éénrichtingsstraat, enkel toegankelijk via de kant N16.

 GOED DOEL?

Ieder jaar organiseren we ook een actie voor een goed doel. Dit jaar viel de keuze op het I.E. Zwembad Dolfijntje’ uit Willebroek. Het Dolfijntje in Willebroek is geen gewoon zwembad. Hier geen massa zwemmers, geen galmende geluiden, geen luid geplens. Het Dolfijntje is een zwemparadijs vol snoezelwater en zachte muziek. ‘I.E.’ staat voor infantiele encefalopathie, ook wel aangeduid als hersenverlamming, spasticiteit of bewegingsstoornissen. Zij focussen zich op therapieën voor kinderen en volwassenen met motorische of meervoudige handicaps, waarbij ze hen laten ontspannen in water, hun bewegingsmogelijkheden vergroten en de fysieke pijn verzachten.

Details

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?