Close
Menu

Nieuws

Molenbergfeesten 2019

25/05/2019

Op zaterdag 25 mei organiseert Stokerij De Molenberg de 5de editie van de Molenbergfeesten, in samenwerking met Willebroek en Stad Mechelen. Geniet samen met familie, vrienden, buren en andere bezoekers van de gezellige sfeer. Bezoek de stokerij onder leiding van een gids. Breng je kinderen mee en laat hen meegenieten dankzij de leuke kinderanimatie en voorziene activiteiten. Feest mee met de livemuziek van de beste lokale artiesten, met als afsluiter DJ Kurt Verheyen. We maken er samen een feestelijk weekend van!

WANNEER?

De Molenbergfeesten gaan door op zaterdag 25 mei 2019 van 14.00u tot 22.00u.

WAAR?

De Molenbergfeesten vinden plaats op het domein van Stokerij De Molenberg, waar onze Belgische whisky wordt gestookt. De aangelegde tuin met waterpartij vormt een feeëriek decor voor dit unieke evenement.

Adres: Klaterstraat 1, 2830 Blaasveld (Willebroek)

PROGRAMMA?

Klik hier voor het volledig programma.

STOKERIJBEZOEKEN ONDER LEIDING VAN EEN GIDS

Ontdek de rijke geschiedenis van Stokerij De Molenberg tijdens een geleide wandeling door de oude molenaarshoeve en beleef het distilleerproces van Gouden Carolus Single Malt vanop de eerste rij.

Prijs: €6 p.p. incl. 1 degustatie Gouden Carolus Single Malt + whiskyglas. Duur Stokerijbezoek: 30’ + vrije whiskydegustatie aan de whiskytent.  €1 p.p. gaat rechtstreeks naar het goed doel: lees hieronder meer over het ‘goed doel’.

Reserveren kan enkel de dag zelf in het bezoekerscentrum. Er start elk half uur een rondleiding tussen 14.30u en 19.00u.

KINDERANIMATIE

Vanaf 14u kunnen kinderen (en ouders) rekenen op allerlei leuke en interactieve activiteiten.

Zo organiseren we in samenwerking met het goed doel Sjarabang enkele knutselactiviteiten voor de kinderen. Als inclusief creatief atelier hebben ze 'tonnen' ervaring in het werken met kinderen en verzorgen ze op de Molenbergfeesten een plezante namiddag voor iedereen.

Ballonnenartiest Neus leert de kinderen kleurige ballonnen om te toveren tot dieren, bloemen of knotsgekke figuren. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven op het springkasteel of zichzelf laten omtoveren tot hun favoriete sprookjesfiguur of superheld aan de grimestand!

PODIUM

De presentatie zal worden verzorgd door Elise Roels, bekend voor haar rol als Emma in 'Thuis'. Ze is afkomstig uit Mechelen en is sinds 2008 actief in de Mechelse theatergezelschappen. De afgelopen jaren zag TV-kijkend Vlaanderen Elise openbloeien tot een sterke jonge vrouw. Tijdens de Molenbergfeesten kondigt ze de volgende groepen aan:

14u-15u: Naked Poodle
2 stemmen, 1 gitaar. Tinne Goossens en Peter De Roeck zingen van Pop tot Soul, van catchy tot gevoelig. Songs die recht naar je hart gaan en soms wat lager.

15u30-16u30: My Deer
My Deer is een singer-songwriterband uit Antwerpen. Sterke nummers en harmonieuze samenzang zijn helemaal hun ding.

17u-18u: Tea-Recs
Tea-Recs is een coverband met stevige roots uit de Rupelstreek. Ze brengen een uitgebreid en uiteenlopend scala aan nummers, variërend van klassiekers uit het rockrepertoire van de 60s, 80s en 90s, tot onbekendere hits uit de hedendaagse pop- en rockscene.

18u30-19u30: Parsifari
Parsifari, de gelegenheidsband van Scouts Wijnegem, gooit reggae, rock, pop en wereldmuziek in de muzikale blender en maakt een uiterst dansbare cocktail! Voornamelijk eigen nummers, met hier en daar een cover!

20u-21u: Ocean Wells
Ocean Wells is een indie rock band uit Grimbergen die met hun catchy alternatieve rock en 'silly dance moves' het podium op stelten zetten! Geniet van de 'hooky' melodieën die ze creëren op de drums, de funky bass, de fuzzy gitaren en de synthesizer.

21u-22u: DJ Kurt Verheyen
Eerder dit jaar stond hij nog op Tomorrowland Winter, maar op 25 mei sluit hij onze Molenbergfeesten af. Gooi de benen helemaal los op de muziek van DJ Kurt Verheyen!   

BEREIKBAARHEID?

Met de fiets:
Wees gezond, denk aan het milieu en kom gewoon met de fiets! In de Klaterstraat voorzien we een grote fietsenstalling waar je je fiets kunt plaatsen.

Met het openbaar vervoer:
Lijn 286 (Mechelen-Willebroek-Boom) of Lijn 287 (Mechelen-Heindonk-Willebroek-Boom) tot bushalte Blaasveld Station, op 3 min. wandelafstand

Met de auto:
Gezien de grote opkomst tijdens de vorige edities wordt ook dit jaar extra parkeercapaciteit voorzien in de nabijheid van de stokerij. Met dank aan de buren die de 2 paardenweides ter beschikking stellen tegenover de stokerij en OKay supermarkt waar na sluitingstijd (vanaf 19u30) gratis bezoekersparking wordt voorzien. Op advies van de politiediensten wordt de Klaterstraat op zaterdag 25 mei een éénrichtingsstraat, enkel toegankelijk langs de zijde van de N16.

GOED DOEL?

Ieder jaar organiseren we een actie voor een goed doel. Dit jaar viel de keuze op Sjarabang uit Mechelen. Sjarabang is een inclusief creatief atelier waar kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking bevorderd wordt, zowel op een actieve als een passieve manier. Ze zien kunst als een perfect middel tot ontmoeting: voor mensen met of zonder beperking, voor alle leeftijden, huidskleuren en sociale achtergronden. Inclusie is hier dan ook een cruciaal begrip. Sjarabang wil een brugfunctie vervullen voor mensen die (nog) geen plaats in het reguliere kunstonderwijs vinden. Door een aangepast aanbod willen ze drempelverlagend werken.

Details

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?