Close
Menu

Nieuws

Gouden Carolus krijgt nieuwe uitstraling

De Gouden Carolus bieren krijgen een nieuwe uitstraling. De inspiratie voor de vernieuwde etiketten werd gezocht bij de originele flesjes uit de jaren '50. Voor het ontwerp zelf werd met een frisse blik gekeken naar het unieke karakter van ieder bier.

“De unieke aanpak voor deze vernieuwing typeert Het Anker als bedrijf.” zegt eigenaar Charles Leclef. “We combineren steeds de eerbied voor onze eeuwenlange traditie met een openheid voor innovatie.”

De nieuwe uitstraling komt er om te beantwoorden aan de hedendaagse noden: zo wordt het bijvoorbeeld gemakkelijker om de bieren terug te vinden tussen het uitgebreide aanbod in de supermarkt, en ook voor horeca-uitbaters wordt het gemakkelijker om de bieren van elkaar te onderscheiden in een donkere zaak of voorraadkamer. Dat was nodig omdat het gamma van de Gouden Carolus bieren de afgelopen jaren verder is verruimd met Gouden Carolus UL.T.R.A. en Gouden Carolus Whisky Infused. De nieuwe kleuren zijn speciaal geselecteerd om het unieke karakter van ieder bier in de kijker te zetten: van een warm en wijnachtig robijnrood voor Gouden Carolus Classic tot een verfrissend en karaktervol wit voor Gouden Carolus Tripel.

“Aan de smaak verandert er niets.”, belooft Charles tot slot. “De kwaliteit blijft natuurlijk op de eerste plaats komen, zonder compromis.” Brouwerij Het Anker start meteen al met de gefaseerde introductie van de vernieuwde 33 cl flesjes. Vanaf deze zomer volgt ook de reeks 75 cl flessen.

 

Even terug in de tijd...

Eind jaren '50 grijpt Brouwerij Het Anker terug naar de rijke Mechelse traditie. Elke Belgische stad had vroeger haar eigen stadsbier. Zo dronken de Mechelaars “den Mechelschen Bruynen”. De leden van de Mechelse brouwersgilde stonden op hun eer van brouwer om voor de keizer het beste bier te brouwen. Volgens een oude Mechelse kroniek werd dit "Groot Keizersbier" vooral bij de vossenjacht gedronken “daar dit zowel de ruiters als de paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep”. Gouden Carolus (Classic) dankt zijn naam aan de gouden munten van keizer Karel V.


Rond de eeuwwisseling breidt het gamma uit: in 1999 brouwt Het Anker op 24 februari, geboortedag van Keizer Karel V, de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer (Imperial Dark). Al snel verwerft ook Gouden Carolus Tripel een prominente plaats in het bierlandschap. Na 35 jaar zonder kerstbier wordt ook Gouden Carolus Christmas nieuw leven ingeblazen. De vroegere "Mechelschen Bruynen" vervoegt de reeks onder de naam Gouden Carolus Ambrio. Enkele jaren later volgen Gouden Carolus Hopsinjoor en Gouden Carolus Imperial Blond.

De afgelopen jaren werd het vaste gamma nog verder verruimd met Gouden Carolus Whisky Infused en Gouden Carolus UL.T.R.A..


Met deze mooie reeks bieren en de vernieuwde uitstraling zijn wij er van overtuigd dat alles er staat voor een mooie toekomst. Bedankt aan iedereen om daar samen met ons aan te bouwen!

Heeft u de leeftijd bereikt
om legaal alcohol te drinken?